RFG testning

Inbjudan
Nu rullar vi igång det nya hälsoprogrammet gällande andning för mops, engelsk bulldogg och fransk bulldogg.

Du som hundägare kan boka tid på djurklinik/djursjukhus som har veterinärer som är särskilt utbildade för att utföra undersökningen (alltså på samma vis som du i dag bokar exempelvis ögonlysning). Se lista på denna sida, där du även kan läsa mer om RFG-Scheme: https://www.skk.se/sv/uppfodning/halsa/halsoprogram/andning/rfg-scheme/

Under uppstartsfasen kommer SKK även att ordna några undersökningstillfällen på olika platser i landet.

Måndagen den 27 mars ordnar vi ett undersökningstillfälle för BOAS gradering enligt RFG-Scheme. Undersökningen sker på Hundspektra i Borås och undersökande veterinärer denna dag är Elisabeth Bademo, Anna Pettersson och Jonna Petersson.

Lördagen den 29 april ordnar vi ett undersökningstillfälle i Bjuv. Undersökningen sker på Selleberga hundsportcenter och undersökande veterinärer denna dag är Alexandra Vilén och Lena Nilsson.

Lördagen den 6 maj ordnar vi ett undersökningstillfälle i Luleå. Undersökningen sker i Fokushallen och undersökande veterinärer denna dag är Barbara Dyall och Monica Stavenborn.

Kostnad per hund: 750 kr, vilket är något subventionerat av SKK.

Hundarna ska vara minst 24 månader och får inte vara opererade i luftvägarna eller stå på någon behandling gällande andning. Hundar under 24 månader kan undersökas och får då ett preliminärt resultat registrerat.

Undersökningen tar ca 20 minuter och antalet hundar som kan undersökas denna dag är begränsat.

Frågor och välkommen med din anmälan till:
Lotta Olsson, 08/795 30 03, lotta.olsson@skk.se