Utställning

På en hundutställning visar du upp din hund och kan vinna priser och andra utmärkelser. Du får också chansen att träffa andra hundintresserade, och du som är uppfödare kan få vägledning vid avel.

Kontaktperson utställning

 • Anna Tjäder
  0767-857831
  utbildning@mopsorden.se

På SKKs hemsida finns mer information om hundutställning.

Länk till

Mopsspecialen
Varje år har Mopsorden en stor inofficiell utställning enbart för mopsar, där färgerna svart och fawn bedöms var för sig. Klassindelningen är ungefär densamma som på en officiell utställning. Klubbens målsättning är att välja erfarna domare till specialen som är mopsuppfödare eller på annat sätt är väl insatta i rasen.


Nytt från och med 2020
Inför 2020 kommer en helt ny och viktig regel för de hundar som blir diskvalificerade på utställning på grund av ohälsa.

Diskvalificerad på grund av ohälsa
Den 1 januari 2020 träder en ny regel i kraft för de hundar som på utställning erhåller Disqualified på grund av ohälsa. Dessa hundar kan då stängas av från all form av utställning, tävling och avel.

 • Får hunden Disqualified för att den har besvär med ANDNINGEN
  Hunden blir då direkt avstängd från utställning, prov, tävling och avel. Hundägaren kan dock begära omprövning av beslutet. För att avstängningen ska hävas måste hunden undersökas av en särskilt utsedd veterinär och då inte visa några kliniska symtom på att ha svårt att andas.
 • Får hunden Disqualified på grund av annan form av OHÄLSA
  Kommer samma regler som för Disqualified pga mentalitet att tillämpas. Det betyder att efter två Disqualified på grund av ohälsa (exempelvis felställda hörntänder), skickas ett varningsbrev där hundägaren informeras om att hunden blir permanent avstängd från all utställning, prov, tävling och beskrivningsverksamhet samt avel, om den får ytterligare en Disqualified på grund av ohälsa, alltså totalt tre stycken.