Webbinarium

SKK Webbinarium om inkorsningsprojekt eller blandrasavel

På ett direktsänt webbinarium den 14 maj kommer SKKs genetiskt sakkunniga Sofia Malm Persson och  Cavaliersällskapets ordförande Kari Sundqvist prata om inkorsningsprojekt. 

Webbinariet är kostnadsfritt och öppet för alla medlemmar. Det vänder sig i första hand till uppfödare men är säkert intressant för alla hundägare. Vi vill gärna ha er hjälp att sprida informationen till era medlemmar. Texten nedan kan ni använda för en nyhet, ett Facebookinlägg eller mejlutskick.

Vad är det egentligen som skiljer ett inkorsningsprojekt från blandrasavel? Ja, den frågan kan man ställa sig nu när intresset för inkorsning ökar bland våra klubbar.

Under kvällens webbinarium berättar SKKs genetiskt sakkunniga Sofia Malm Persson hur ett korsningsprojekt kan läggas upp och vad som är skillnaden mellan organiserade korsningsprojekt och blandrasavel. Cavaliersällskapets ordförande Kari Sundqvist är med och berättar om den klubbens erfarenheter från det pågående korsningsprojektet för cavalier king charles spaniel.

Efter föreläsningen finns gott om tid att ställa frågor till de båda föreläsarna.

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds via Zoom.

✅ Var? Distans via Zoom

✅ När? 14 maj 19.00

Läs mer på www.skk.se/webbinarium